Förvandla ditt hem till en plats för arbete och avkoppling

För de flesta människor är ett hem en plats dit de kan återvända efter en hård arbetsdag för att vila och återhämta sig. Men eftersom allt fler människor arbetar på distans i dag är hemmet ofta också en arbetsplats. Att leva i en sådan miljö kan öka stressen i arbetet och leda till utbrändhet om du inte gör ditt hem till en plats där du kan arbeta och koppla av. Här är några tips för att skapa en fungerande arbetsplats hemma.

En designerad arbetsplats

Att ha en plats i hemmet som enbart är avsedd för arbete bidrar till att skapa en balans mellan arbete och privatliv. Följ några enkla riktlinjer så att ditt arbete inte inkräktar på din tid för avkoppling. 

- Undvik att titta i din inkorg efter en viss tid på dagen.

- Använd olika telefoner och datorer för arbete och privatliv.

- Stäng av meddelanden när du slutar arbeta.

- Bestäm en tid då du är tillgänglig för möten och samtal.

- Bestäm dina arbetstider.

- Ta lediga dagar.

- Ta lunchpauser.

- Lär dig att säga "nej".

Att skapa en stressfri arbetsmiljö hemma kräver att du lägger ner lite tid och energi. Se till att investera i ergonomiska möbler, se till att din arbetsplats får gott om dagsljus och skapa system för att hantera den information som kommer till dig och den information som krävs av dig. Att hitta en kalender eller digital planerare som fungerar bra för dig kan göra stor skillnad. 

Kom ihåg att du kan göra avdrag för ditt hemkontor som en avdragsgill utgift, vilket minskar den summa pengar som du måste betala i skatt varje år. Naturligtvis finns det vissa villkor som måste uppfyllas för att ditt hemkontor ska vara berättigat till skatteavdrag. Till exempel måste utrymmet användas uteslutande för arbetsändamål och det måste utgöra en fysisk struktur eller en del av ett rum i ditt hem. Men om ditt hemkontor uppfyller dessa kriterier kan det ge skattebesparingar och hjälpa dig att få ut det mesta av dina företagsinvesteringar.

 

 

Fördelarna med färg

Färger kan påverka ditt humör. Vissa får dig att känna dig mer energisk, andra har en lugnande effekt och vissa kan ge upphov till aggressioner och depressioner. Välj dina färger klokt när du skapar en avkopplande hemmiljö.

- Blå. Skapar en känsla av lugn och ro.

- Gul. Bidrar till ett gott humör och höjer energinivån.

- Vit. Ger en illusion av mer utrymme.

- Grön. Symbolen för välstånd och hälsa.

- Lila. Ger en mystisk känsla och väcker kreativitet.

- Orange. Skapar känslor av entusiasm och spänning.

- Röd. Kopplat till fientlighet och raseri.

- Rosa. Kan hjälpa till att lugna nerver och lindra ilska.

Vissa färger passar bättre i vissa rum. Om du föredrar kan du låta ett proffs utföra arbetet. 

Nu när du har ditt hemkontor och dina färger som höjer humöret, kan du överväga att skapa ett utrymme som är speciellt avsett för avkoppling. Du kan till exempel:

- Skapa ett meditationsrum. Ett meditationsrum kan hjälpa dig att hantera stress och öka din självkännedom.

- Skapa det ultimata sömnvänliga sovrummet. Kalla temperaturer, eteriska oljor och sängkläder i bomull bidrar till ett sömnvänligt sovrum.

- Skapa ett yogarum. Lugnande väggfärger, en matta, stämningsbelysning och många växter är alla delar av ett yogarum. Se till att komplettera ditt yogarum med en vacker yogamatta från Grounded Factory!

- Inrätta en konstateljé. Att måla gör att ditt sinne slappnar av och befriar det från ångest.

Uppgradering av kök och badrum

Att renovera kök och badrum är populärt. Om du vill ta dina avkopplande stunder i badkaret eller dina terapeutiska matlagningssessioner i köket till en helt ny nivå kan du överväga en renovering av badrummet eller köket.

Ett hobbyutrymme

Ett annat utmärkt sätt att koppla bort arbetet är att skapa ett utrymme för en hobby som du älskar. Hobbys ger dig möjlighet att uttrycka och släppa ut kreativa känslor samt öka humöret, lindra stress och få dig att känna dig mer energisk.

Den perfekta balansen mellan arbete och privatliv

När du arbetar hemifrån är det ofta svårt att skilja på arbetsliv och privatliv. Genom att skapa utrymmen som är särskilt avsedda för arbete och avkoppling kan du uppnå den perfekta balansen mellan arbete och privatliv.

Av Jenny Weber

Lämna en kommentar

Namn.
.
Meddelande.