Innerbloom retreat

 

Grounded Factorys skribent Malin Nyström deltog nyligen i Sofie Krafts retreat Innerbloom. Nedan delar hon med sig av sina erfarenheter av den terapeutiska resan och förklarar kraften i att kunna läka sig själv, med hjälp och stöd av en erfaren space holder och nyfunna systrar. 

Innerbloom retreat

Det råder en hälsotrend i världen och miljontals människor marknadsför sig som helare, shamaner och gurus. Vad jag gillar och tror på är att alla har förmågan att bli sin egen healer. Det är här jag tycker att Innerbloom och Sofie Kraft skiljer sig från det jag har upplevt tidigare i mitt sökande efter healing. Varför? Låt mig ge en liten inblick i Innerblooms retreathelg (en djupdykning känns onödig eftersom du måste uppleva det själv för att få full effekt). 

Innerbloom retreat är ett retreat för kvinnor. Skapad av en kvinna, för kvinnor. Kvinnor som sammanflätas i systerskap under en helg. De skapar band som kommer att bestå långt efter retreatet. Innerbloom handlar om att släppa loss hämningar och blockeringar som hindrar oss från att nå vår fulla potential. Det handlar om att öppna upp hjärtat och möjliggöra tillväxt, kärlek, tacksamhet mot oss själva och andra. Sofie tar med oss på en resa till vårt inre som görs med sådan empati och kunnighet att det inte lämnar någon oberörd. 

                           

Spacet

Huset ägs av den vackra Oona Lagercrantz. Det kändes som att checka in på rehabilitering för själen. Energin på platsen var både feminin och grundande. På varje säng fanns en fin väska från Grounded Factory fylld med kvalitativa hudvårds- och hälsoprodukter från varumärken som jag både varit nyfiken på och varumärken som jag inte ens visste fanns. Varje produkt kändes omsorgsfullt utvald. 

Mötet med alla de vackra kvinnorna, intrycken av de pampiga husen och omgivningarna på landsbygden gjorde att jag fylldes av förväntan, som ett barn på julaftonsmorgonen. Den intensiva energin balanserades så fort Sofie öppnade den första cirkeln och hälsade oss välkomna. Det finns något så närvarande och grundande med hennes röst, aura och energi som bara kan förstås genom erfarenhet. Den första kvällen gick vi in i tystnad, som om hon visste att det var precis vad som behövdes för att vi skulle gå inåt och påminna oss själva om varför vi valt att vara där. 

Upplägget

Det som slår mig mest är Sofies förmåga att planera dagarna på ett så omsorgsfullt och genomtänkt sätt att du får exakt det du behöver för att blomstra. Fokus dag ett var så logisk när man sedan gick in på dag två och så vidare. En perfekt blandning av att släppa taget, hjärtöppnande övningar, dagboks-skrivande kombinerat med yoga, breathwork, kallbad och bastubad. 

Dagarna var perfekt fyllda med aktiviteter och möten som inspirerade till känslor av tacksamhet, självkärlek och energi kombinerat med fri tid för att reflektera. Varje dag lagade kockarna Alva & Josefin härliga hemlagade måltider med så mycket kärlek. Smak- och doftförnimmelserna var så intensiva att man kunde känna hur hela kroppen kramade om en för att jag vårdat den. 

Efter Innerbloom

Som jag sa tidigare är du din egen helare. Men du kan också läka i grupp. För mig blev det så tydligt varför Sofie valde det upplägg hon gjorde. För något händer när man går inåt, skriver dagbok, släpper taget och deltar i hjärtöppnande övningar som helt och hållet ändrar energin. Jag kände mig så nära alla andra systrar, men också mig själv. När mitt hjärta öppnade sig blev min intuition starkare. De kraftfulla sharing-cirklarna som vi hade varje dag kändes som magi. Där var vi, kvinnor i alla åldrar, med olika bakgrunder, trauman och sår – men var och en var så kraftfull och behövd för gruppens gemenskap. Det gick upp för mig att alla kämpar med samma känslor, tvivel och rädslor. Det fick mig att känna mig mindre ensam, stärkt, omhändertagen och förstådd. Cirkeln av systrar finns fortfarande med mig i mitt hjärta varje dag, och jag kan gå tillbaka till den känslan närhelst jag känner att jag tappar bort mig, eller när mitt hjärta kämpar för att hålla sig öppet. Jag känner att den här helgen förändrade mig som person, jag är mer kärleksfull mot mig själv och jag förstår kraften i kvinnlig energi och systerskap (något jag har saknat i hela mitt liv). Jag blev nyfiken på om jag var den enda som kände så här, så jag frågade mina medsystrar från retreathelgen vad de har lärt sig och hur de känner sig nu – några veckor efter vår helg tillsammans. Deras svar gav mig tillit till att den här artikeln var helt rätt. Innerbloom retreat ger dig faktiskt kraften att läka dig själv och släppa gamla mönster. Några av de svar jag fick från tjejerna:

"Det är bara en känsla av att veta att jag har allt jag behöver inom mig själv. Det gav mig insikten att sakta ner när jag börjar tvivla och istället känna in och föreställa mig vår kärleksfulla cirkel av tillit." 

"Kraften i att säga mina tankar och känslor högt och höra mig själv säga dem har en helt annan effekt än att bara tänka eller skriva dem i min dagbok. Det positiva med det är att jag nu uppskattar saker och livet mer i allmänhet. Det svåra var att inse hur orättvis och oempatisk jag har varit mot mig själv – men att höra mig själv säga det högt fick mig att inse det och det möjliggjorde en stor förändring." 

"Särskilt efter en workshop har jag tagit med mig att inte pressa mig själv till mina egna förväntningar på andra. Jag försöker vara mer i stunden, följa mitt hjärta och min intuition om vad som känns rätt och sedan låta mitt sinne och mina händer vara kreativa utan några förutbestämda ramar."

"Jag har definitivt vuxit och känner mig redo för nya saker, acceptans och mer kreativitet i livet. Jag försöker upptäcka hur jag kan återskapa det trygga utrymme vi delade inom mig själv, det är fortfarande en process och kanske ett nytt kapitel jag går in i." 

"Det hjälpte mig verkligen att få klarhet i några av hindren i mitt liv och gav mig möjlighet att fatta beslut som är fokuserade på mitt eget välbefinnande snarare än på det som tidigare har varit normen (andras välbefinnande). Dessutom påminde det mig om vikten av systerskap och att vara en del av en gemenskap i våra vardagliga liv. Många av oss har en vana att dra oss undan från andra människor, men detta lärde mig att om man vågar dela med sig av sin sårbarhet vinner man styrka och perspektiv". 

"Innerbloom gjorde mig mer motståndskraftig. När jag nu möter "svåra" saker tänker jag på mig själv: "Om jag kan bada isbad kan jag göra vad som helst!"

Av: Malin Nyström
Bilder: Clara Eneqvist

Lämna en kommentar

Namn.
.
Meddelande.